Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

Είμαστε για τα καλά στην Άνοιξη και αύριο έρχεται καινούργιος μήνας: ο Μάιος. Κι επειδή είναι η πρώτη μέρα του Μάη τη λέμε Πρωτομαγιά. Αύριο λοιπόν γιορτάζουμε την Άνοιξη, βγαίνουμε βόλτα στην εξοχή και φτιάχνουμε στεφάνια με λουλούδια. 


1) Μπορείτε να έχετε το δικό σας ημερολόγιο του Μαΐου και να ζωγραφίζετε κάθε ημέρα τον καιρό. Ξέρετε εσείς...

2) Ας ακούσουμε το πολύ ωραίο  ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


3)Κατασκευή λουλουδιών

Παίρνουμε τρεις λωρίδες πράσινου χαρτιού με διαστάσεις 5Χ30 εκ. περίπου η κάθε μια. Τις διπλώνουμε στα δυο και πάνω σε αυτές σχεδιάζουμε και κόβουμε φύλα, έτσι ώστε, η βάση του φύλλου να πέφτει πάνω στην τσάκιση σχ.1. Όταν τα κόψουμε θα βγουν δυο φύλλα αντικριστά.
Κόβουμε ακόμα τρεις λωρίδες από ένα άλλο χρωματιστό χαρτί με διαστάσεις 4Χ20 εκ. και άλλες τρεις από άλλο χρώμα με διαστάσεις 3Χ 15 εκ..Διπλώνουμε τις λωρίδες αυτές στα δυο όπως και τις προηγούμενες. Πάνω σ΄αυτές σχεδιάζουμε και κόβουμε πέταλα (αντικριστά ανά δυο)
Κόβουμε ένα μικρό κύκλο με διάμετρο 5 εκ. περίπου, που θα είνα η βάση της μαργαρίτας. Πάνω σ΄αυτόν κολλάμε σταυρωτά τα τρία διπλά πράσινα φυλλα, βάζοντας κόλλα στο σημείο που ενώνονται τα δυο ύλλα σχ.2. Με τον ίδιο τρόπο κολλάμε πάνω στα πράσινα φύλλα, τα μεγάλα πέταλα και μετά τα μικρά. Στο κέντρο ακριβώς της μαργαρίτας κολλάμε ένα κίτρινο κυκλάκι.     
Δείτε τις μαργαρίτες που μπορείτε να φτιάξετε με τις οδηγίες, αλλά και άλλα σχέδια. Οι μαργαρίτες αυτές είναι κατάλληλες για να στολίσουμε κουρτίνες, πόρτες, τζάμια κλπ.
Μπορείτε ακόμα, να κάνετε και στεφάνια με πολλά λουλούδια.


 4) Πίνακες ζωγραφικής για την Πρωτομαγιά και κουίζ.
                                   
                        Βρες το μικρότερο κορίτσι στον πίνακα...
                      
                Πόσες κοπέλες χορεύουν στο δάσος φτιάχνοντας στεφάνια;
                               
Σε αυτόν τον πίνακα του Γιάννη Τσαρούχη ποιο πρόσωπο νομίζεις ότι είναι η Άνοιξη και ποιο το Καλοκαίρι; Τί κρατάει η κοπέλα ; Τί κρατάει ο νέος και γιατί; Παρατήρησε τί υπάρχει πάνω στο τραπέζι. 

Πόσα παιδιά και πόσες μαμάδες πήγαν στην εξοχή να μαζέψουν λουλούδια; Πόσοι έχουν κάνει ήδη στεφάνι; Πόσοι κρατούνε καλάθι;

        Πόσα στεφάνια βλέπεις στον πίνακα; Ποιος κρατάει ψηλά το στεφάνι;
                               
             Πόσα από τα μέλη της οικογένειας εμφανίζονται στον πίνακα;          

Περισσότερες πίνακες και πληροφορίες   ΕΔΩ

5) ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΙΝΑΚΑ Ή ΤΗ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα όσα χρειάζομαι πραγματικά να ξέρω, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο…

Όλα όσα χρειάζομαι πραγματικά να ξέρω, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο…   Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα β...