Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2020

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2020
και την Κυριακή 10 Μαΐου όπως είπαμε , είναι η Γιορτή της Μητέρας. Γιορτάζουν ΟΛΕΣ οι μανούλες του κόσμου. Μανούλες μικρές και μεγάλες, μανούλες σα τις δικιές σας και μανούλες από όλα τα ζωάκια.  Και γιορτάζουν γιατί είναι μαμάδες. Αυτές γέννησαν όλους μας, αυτές μας φροντίζουν, αυτές μας σκέφτονται και μας αγαπούν ό,τι κι αν γίνει όπως λέει και το παρακάτω παραμύθι που θα διαβάσετε.(πατήστε το βελάκι για να αλλάζετε σελίδα).
1)Παίζουμε διαδραστικά παιχνίδια με αφορμή το παραμύθι; Κατά προτίμηση επιλέξτε τα εξής:
"Απαντώ στις ερωτήσεις" , "Βάζω τα γεγονότα στη σωστή σειρά" και "Αντιστοιχίσεις"   https://learningapps.org/view11657224

2) Οι μανούλες έχουν μπερδευτεί και θέλουν βοήθεια με τα μικρά τους. Πάτα πρώτα πάνω στην εικόνα για να την δεις καλύτερα , μέτρα πόσα ζωάκια βλέπεις και γράψε αποκάτω τον αριθμό. Ποια είναι τα περισσότερα; Κάνε κλικ κάτω δεξιά για να δεις αν μέτρησες σωστά.

3) Τα μικρά ζωάκια έφυγαν. Ένωσε τα  με τη μαμά τους για να αισθανθούν και πάλι ασφαλή.


4) Κατασκευή κάρτας για τη γιορτή της μητέρας
Οδηγίες:
Διπλώνουμε ένα Α4 στην μέση και στολίζουμε το εξώφυλλο με λουλούδια τρισδιάστατα.
 Για τα λουλούδια θα χρειαστούμε λεπτές λωρίδες χαρτιού μήκους περίπου 6 εκ. (ή και λίγο μικρότερες, ή και μεγαλύτερες ανάλογα το μέγεθος των λουλουδιών που θέλουμε να φτιάξουμε). Κατόπιν κολλάμε τις δύο άκρες της λωρίδας μας  μεταξύ τους για  να σχηματιστεί το πέταλο. Στην συνέχεια κολλάμε όλα τα πέταλα στην κάρτα για να σχηματιστεί  το λουλούδι (δες την εικόνα) και  βάζουμε έναν κύκλο στην μέση. Μπορούμε να τοποθετήσουμε όσα λουλούδια θέλουμε πάνω στην κάρτα μας(ακόμα και δίχρωμα) και τελειώνουμε  γράφοντας μέσα τις ευχές μας.












5) Τραγούδια για τη γιορτή της μητέρας





6) Ζωγραφίζω μια καρδιά για τη μαμά μου 

...και κάτι δικό μου !!!

💗💙💛 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 💗💙💛

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα όσα χρειάζομαι πραγματικά να ξέρω, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο…

Όλα όσα χρειάζομαι πραγματικά να ξέρω, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο…   Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα β...